Go to ...

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı ile Kendi İşinizin Patronu Olun


Yeni GiriÅŸimci DesteÄŸi, - DeÄŸerli dostlarımız yine çok fazla merak edilen KOSGEB kredilerine açıklık getirmek adına bu yazıyı kaleme alıyoruz. Yüz binlerce insan KOSGEB kredilerini merak ediyor. Kimisi iÅŸletmesini daha da ileriye taşımayı hedefliyor, kimisi de kendi iÅŸinin patronu olmak istiyor. Åžuan ülkemizde sistem vatandaÅŸların kendi iÅŸ yerlerini kurması ve geliÅŸtirmesi üzerine kurulmuÅŸ. Ekonomimiz bile KOBİ’lerin elinde.

KENDİ İŞİNİN PATRONU OLMAK İSTEMEYEN BİRİSİ VAR MI?

Gencide yaşlısı da, kısacası belirli bir birikime ulaşmış yada eğitimi tamamlamış herkesler kendilerine ait iş yeri açmak istiyorlar. Ülke nüfusu giderek artıyor. 80 milyona dayandı ve artık her mahallede işletmeler boy göstermeye başladı. Herkes heves ediyor. Ayrıca başarılıda olunuyor. Elin işin de çalışmak ve dırdırını çekmek gerçekten de zor. Onu niye yaptın, bunu neden yaptın, neden 5 dakika erken çıktın vs. Bu açıdan kendi işinin patronu olmak istemeyen kimse yok.

İŞ SAHİBİ OLMAK İÇİN MADDİ GÜÇ GEREKLİ ODA KOSGEB’DE VAR

Her ne kadar kendi iÅŸimizin olmasını istesek de buna mani olan bir durum var oda nakit . olmadan rüzgar bile esmiyor. İş yeri tut, ruhsat iÅŸleri, tamir tadilat, malzeme al derken, bu yükün altından nasıl kurtulacağız diyenler var. Bunu söylemekte de çok fazla haklılar. Lakin Birde KOSGEB’in olduÄŸunu söyleyelim. Geçen sene 3 bin kiÅŸiye yakın giriÅŸimci kendi iÅŸlerinin sahibi oldular. Bugün de KOSGEB GiriÅŸimcilik Destek Programı hakkında detaylı bir sunumda bulunacağız.

KOSGEB GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI  AMACI

Bu proje de birinci amaç olarak girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor. Yani güzel fikirleri olan ve bunu da faaliyete dökmek isteyenlere destek sağlanıyor. Bunun dışında girişimciliğin yaygınlaştırılması da bir diğer amaç. Bu sayede her yerde bir iş gücü ve istihdam olacak, ülke ekonomisi büyüyecek. Ayrıca başarılı olan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmelerine de katkı sağlamaktır. Peki bu programa kimler yapabilir şimdide bunlara bakalım.

KOSGEB GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

BaÅŸvuru yapacakları da hemen sayalım. Öncelikle KOBİ’ler yani küçük ve orta ölçekli kobiler 31 Aralık tarihine kadar baÅŸvurularını gerçekleÅŸtirebilirler. Bunun dışında GiriÅŸimciler de var. Yani kendi iÅŸini kurmak isteyenler. Onlarda baÅŸvuru yapabilirler. En son olarak iÅŸletici kuruluÅŸların da dilerlerse baÅŸvuru yapabileceklerini belirtelim. Bundan kartım iÅŸ geliÅŸtirme merkezini yönetmek için kurulan tüzel kiÅŸilikdir.

KISACA GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMI NEDİR?

Bu program dört ana ögeden oluÅŸuyor. Bu ögelerde kapsamı oluÅŸturuyor haliyle. Dilerseniz ÅŸimdi de bunların neler olduÄŸunu teke teker sayalım; 1) Uygulamalı GiriÅŸimcilik EÄŸitimi, 2) Yeni GiriÅŸimci DesteÄŸi, 3) İş GeliÅŸtirme Merkezi (İŞGEM) DesteÄŸi ve 4) İş Planı Ödülü’nden oluÅŸmaktadır. Åžimdi bunları teker teker açıklamyalım.

1) UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ AYRINTILARI

Şuan ülkemizde maalesef ki karşımıza bir problem geldiğinde nasıl baş edeceğimizi ve nasıl üstesinden geleceğimizi bilemiyoruz. Buda beraberinde sıkıntıları getiriyor. Gelişmiş ülkelerde karşılaşılan problemlerin nasıl çözüleceğine dair derler veriliyor ve çözüm yolları anlatılıyor. İşte burada da girişimci ruha sahip olan vatandaşların işlemeleri gereken yollar verilerek anlatılıyor. İş nasıl kurulur, burada sizlerin sorumluluklarınız nelerdir? Farkına varırsınız.

İş fikirleriniz ve ileriye dönük hedefleriniz neler? bunları planlama ve gerekli bilgiye ulaşmaya vakıf olursunuz. Kosgeb eğitimleri genelde KOSGEB yetkilileri tarafından verilmektedir. Ama bunun dışında görevlendirilen üniversiteler tarafından verilen örgün eğitim dersleri de vardır. Ayrıca KOSGEB ile anlaşmalı eğitim kuruluşları da eğitimler verebilmektedirler. Alınacak olan eğitim 32 saattir. Ücretsizdir. Herkes katılabilir. Bir kısıtlama yoktur anlayacağınız.

2) YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ

Yeni giriÅŸimci desteÄŸinden yararlanmak isteyenler ya Uygulamalı GiriÅŸimcilik EÄŸitimini tamamlayacak, yada İŞGEM’de yer alacaklar baÅŸvuru yapabilirler. GiriÅŸimcinin en az bir yıldır aynı faaliyet kolunda ÅŸahıs iÅŸletmesinin olmaması gerekiyor. Bunun dışında giriÅŸimci adayının tüzel kiÅŸi statüsünde hiç bir ÅŸekilde %50 ve üstü ortaklığının olmaması ÅŸart. Destekten yararlanmak isteyen giriÅŸimcinin baÅŸka bir yerde çalışmaması ve SGK’ya göre de tabi olmaması gerekir.

DESTEK UNSURLARI NELERDİR?

Öncelikle işletmeler geri ödemeksizin olarak işletmelerinin kuruluşu için 2 bin lira karşılıksız para alacaklardır. Bunun dışında Makinedir, ofis donanımıdır, yazılım desteğidir bu konularda 24 ay içerisinde satın alınacak ekipmanlarda 18 bin liraya kadar geri ödemesiz alabilirsiniz. Bunun dışında da işletme giderleri için de 30 bin lira karşılıksız destek alırsınız. Personel ücretleri, iş yeri kirası vb. alırsınız. Aylık maksimum 5.000 TL, toplamda da 30 bin lirayı alırsınız.

Bunun dışında da 100 bin lirada faizsiz geri ödemeli olarak alırsınız. Bu sayede de güzel bir yatırım yapmış olursunuz. Bu rakamlar yabana atılır şeyler değil. Ayrıca eğer kurul gerekli görürse hibe miktarını %50 oranında artırabilir bunu da belirtelim.

3) İŞ GELİŞTİRME İŞGEM DESTEĞİ

Burada KOBİ’lere yol gösterebilecek ve koçluk yapacaklardan söz ediliyor. Finans kaynaklarına eÅŸim saÄŸlama, desteklere ulaşım, iÅŸ yeri, ekipmanlar, ofis hizmetleri gibi, hizmetler sunulmaktadır. Anlayacağınız İŞGEM’in kuruluÅŸlarına ve giderlerine de destek saÄŸlanmaktadır. Bir çok kimse ne yapacağı hangi adımı atacağını bilmiyor. Bunlara İnkübatörler, Belediyeler, Özel İdareler, Meslek KuruluÅŸları ve Yüksek Öğretim Kurumları baÅŸvuru yapabilirler.

İŞGEM kuruluşlarının destek süreleri 18 aydır. İŞGEM İşletme desteği süresi ise 36 aydır. İşgem Kuruluş Desteği 650 Bin liradır. Bu para içerisinde 500 bin lira bina tadilatı için verilmektedir. Mobilya ve donanım için de 100 bin lira alırsınız. Personel giderlerine de 50 bin lira alabilirsiniz.  İşgem İşletme Desteği 200 bin liradır. Bunun içeriğinde de 100 bin lira personel için alırsınız. Eğitim ve danışmanlık için de 50 bin lira alabiliyorsunuz.

Küçük tadilatlar için 20 bin lira, tanıtım ve organizasyon giderleri için de 30 bin lira alırsınız. Bu alınan kredilerin karşılıksız olduklarını da söyleyelim.

4) İŞ PLANI ÖDÜLÜ

Yüksek öğretim kurumları tarafından eÄŸitim alan giriÅŸimciler arasında iÅŸ planı ödülü yarışması düzenleniyor. İş Planı Ödülünden yararlanmak isteyen üniversite KOSGEB’e hemen müracaat ederek baÅŸvurularını gerçekleÅŸtiriyorlar. İş planı ödülleri de ilk 3’e girenlere 24 ay içerisinde iÅŸini kurmaları ÅŸartıyla veriliyor. Birinciye ödül 15 bin liradır. İkinciye ödül 10 bin liradır. üçüncüye verilecek ödül ise 5 bin liradır.

Uzun soluklu bir yazı olduğunu biliyorum ama tüm detayları da sizler için sade ve akıcı bir dille anlatmaya çalıştık. Sizlerde bu sayede hem kendi iş yerinizi açabilir, hem de var olan iş yerinizi daha da büyütebilirsiniz. Ayrıca sokakta gezen normal vatandaş başvuru yapabileceği gibi, üniversiteler ve belediyeler de başvuru yapabilirler. Bu açıdan herkesi ve her kurumu kapsıyor. Olanı biteni noktası virgülüne kadar sizlere aktardım. Bizlerden şimdilik bu kadar.

SİZLERDE BU ÖZEL YAZIYI FACEBOOK ADRESİNİZ İLE BEĞENEREK MİLYONLARIN GÖREBİLMESİNİ SAĞLARSANIZ SEVİNİRİM.

2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli 50 Bin Lira KOBİ Kredisi Başvurusu

Kosgeb’ten kredi almak istiyorum şartlar neler diyenlere bilgiler

 

PAYLAÅžIM

Tags: , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Kategorideki DiÄŸer Konular - Kosgeb

KimdirBenjamin

PAYLAÅžIM